Selecteer een pagina

SOLIDWORKS CONSULTANCY

De allerbeste SOLIDWORKS gecertificeerde consultants van Design Solutions helpen je effectief met jouw vraag of uitdaging.

Consultancy bij Design Solutions

Altijd met een proactieve, no-nonsense aanpak en op basis van jarenlange ervaring. We leveren SOLIDWORKS consultancydiensten om je verder te helpen. Op locatie en altijd toegespitst op jouw behoefte en doel.

Implementatie

Vanzelfsprekend krijg je ondersteuning bij de implementatie van de SOLIDWORKS die wij je leveren. Van de initiële inventarisatie van je wensen tot de livegang en desgewenst een afgebakende periode on-site nazorg, wij zijn in elk stadium je betrouwbare implementatiepartner.

Tijdens het implementatietraject adviseren we om goed te kijken naar de plaatsing in het IT-landschap. Onze experts helpen je graag bij het realiseren van een optimale integratie met bijvoorbeeld SOLIDWORKS Manage en DriveWorks Design Automation.

Hulp nodig bij een implementatie? Vul onderstaand formulier in. 

Integratie

Je ontwerpafdeling leeft niet op een eiland. Productie, Accounting en Marketing ook niet. Logisch dat je de systemen die ze gebruiken aan elkaar wilt koppelen, zodat gegevens moeiteloos uitgewisseld worden. De efficiëntie neemt toe, het aantal fouten neemt af en de kosten gaan omlaag.

Wij hebben ervaring met het realiseren van koppelingen tussen SOLIDWORKS PDM en verschillende ERP-systemen waaronder Ridder iQ en SAP. Van een eenvoudige interface om handmatig gegevens op te halen tot een volautomatische koppeling die real-time data overpompt. Jij bepaalt.

Hulp nodig bij een koppeling met SOLIDWORKS? Vul onderstaand formulier in. 

Optimalisatie

Wellicht presteert je SOLIDWORKS implementatie niet meer zoals je verwacht. Het inladen van een grote samenstelling of uitvoeren van een render duurt langer dan zou moeten. Misschien zijn er kleine wijzigingen in de instellingen gedaan, is je hardware inmiddels verouderd, of je wilt gewoon de zekerheid dat je de optimale SOLIDWORKS set-up hebt voor jouw budget.

Onze ervaren experts kennen de ins en outs van SOLIDWORKS en kunnen je hier uitstekend bij helpen. Een paar kleine systeemtweaks of shortcuts in je manier van werken maken wellicht al een groot verschil. Wie weet helpt een andere grafische kaart je uit de brand. Wat het ook is, je krijgt van onze experts een eerlijk advies waarmee je alles uit SOLIDWORKS kunt halen.

Alles uit jouw SOLIDWORKS laten halen? Vul onderstaand formulier in. 

Bedrijfsscan

Wil je weten of je SOLIDWORKS optimaal inzet? Onze bedrijfsscan biedt uitkomst! Een ervaren Design Solutions consultant brengt je processen en bedrijfsdoelen in kaart en welke rol SOLIDWORKS daarin speelt. Interviews met gebruikers, analyse van SOLIDWORKS ontwerpdata en eventueel een kennistest leveren waardevolle inzichten op.

Aan de hand van deze inventarisatie stelt onze expert een rapport samen met concrete aanbevelingen voor verbeteringen. Bijvoorbeeld over de werkwijze, de samenwerking tussen afdelingen, kennisgaten en mogelijke integraties. Ons doel daarbij is je te helpen meer waarde uit je SOLIDWORKS implementatie te halen door de efficiëntie te verhogen en je kosten te verlagen.

Interesse in een rapportage? Vul onderstaand formulier in. 

Wist je dat?

Design Solutions is volledig SOLIDWORKS gecertificeerd. Tijdens 3DEXPERIENCE World 2020 ontvingen we maar liefst 12 awards als beloning voor onze inzet, technische kennis, ondersteuning en overall performance. Net als vorig jaar behielden we niet alleen onze Elite Reseller status, maar ontvingen we ook de SOLIDWORKS Diamond Club Award.

Nieuw: Visualisatiedienst

Jouw CAD-ontwerp superrealistisch laten renderen? Dat kan.

Geef je klanten al in de ontwerpfase een goede indruk van het beoogde eindproduct. Met SOLIDWORKS Visualize kun je 3D ontwerpen perfect grafisch visualiseren. Heb je niet de expertise in huis om te werken met deze geavanceerde rendersoftware? Of focus je liever op je core business? Maak dan gebruik van onze handige Visualisatie Dienst.

Onze experts maken van je SOLIDWORKS 3D model met Visualize een superrealistische animatie of foto. Ook kunnen zij een complete virtuele showroom voor je inrichten. Je klanten bekijken dan op hun gemak online al jouw belangrijke producten. Tot in detail. Ideaal voor op je website en op YouTube. 

Voorbeeld

Bekijk een door ons gemaakte animatie van een product van Alpha Deuren met SOLIDWORKS Visualize:

Interesse?

Vul onderstaand formulier in.

Wat vinden onze klanten?

4,7 18 reviews

 • Avatar Yves Mangelschots ★★★★★ 10 maanden geleden
  Ik was opzoek naar een gepaste software om mijn ervaring op te krikken en kwam uit bij Design Solutions.
  Hier werd ik gecontacteerd door Saskia Sonck
  … Lees meer die mij met veel passie en gedrevenheid (en vooral met een glimlach!) heeft geholpen voor de gepaste software zoals SOLIDWORKS te vinden.
  Ook voor vragen of problemen kreeg ik altijd een snelle en vriendelijk antwoord terug. Zeker een aanrader voor mensen die zouden twijfelen! nogmaals bedankt aan Saskia en het Design Solution team!
 • Avatar Wietse Bonnaerens ★★★★★ een jaar geleden
  Als pas afgestudeerde student was ik steeds gewend om met Siemens NX te werken. Ik volgde 2,5 dagen een 1-op-1 opleiding om de interface en uitgebreide … Lees meer features van SolidWorks onder de knie te krijgen. Bovendien ook goed op weg geholpen met Visualize om kwalitatieve renders te maken. Steeds vriendelijk, persoonlijk en interactief!
 • Avatar Jan Goris ★★★★★ een jaar geleden
  Vriendelijk en zeer behulpzaam team. Heel responsief. Alleen positieve ervaringen tot nu toe, bedankt!
 • Avatar Ief Van Gansen ★★★★★ een jaar geleden
  Gebruiksvriendelijk.stevige investering maar elke cent waard. De klantendienst en naservice is ook top

Bekijk alle reviews Schrijf een review

Waar mogen we jou bij helpen?

Laat het ons weten via onderstaand formulier.

“Als één van de slechts 20 SOLIDWORKS Elite Resellers ter wereld, won Design Solutions tijdens 3DEXPERIENCE World 2020 maar liefst 12 awards. Eén daarvan was voor het behalen van mijn status als Elite Application Engineer. Trots!”

Jeroen van der Burg