Selecteer een pagina

Consumentenproducten

SOLIDWORKS overbrugt de kloof tussen industrieel ontwerpers en mechanisch engineers bij de ontwikkeling van consumentenproducten. Krachtige functies stimuleren de eindeloze creativiteit van de industrieel ontwerper, terwijl de mechanisch engineer het ontwerp gecontroleerd kan vertalen naar een fantastisch resultaat. En dat in één pakket! Hierdoor breng je producten sneller van idee sneller naar realiteit dan ooit.

Creëer eenvoudig complexe vormen

SOLIDWORKS vereenvoudigt het ontwerpen van complexe vormen, zodat het makkelijker wordt om geavanceerde onderdelen te creëren.

Naadloos van concept naar product

Met SOLIDWORKS werken de industrieel ontwerper en mechanisch ontwerper perfect samen zodat de ‘design intent’ gewaarborgd blijft tijdens het gehele ontwerpproces.

Render indrukwekkende afbeeldingen

Laat met SOLIDWORKS een onvergetelijke indruk achter van het ontwerp of concept. Creëer in slecht enkele stappen de meest fotorealistische afbeeldingen.

Simuleer val- en triltesten

Valideer het ontwerp met virtuele val- en vibratietesten en verminder het aantal prototypes en verkort de ontwikkeltijd.

SOLIDWORKS, een omgeving waarin alles mogelijk is

Een 3D CAD pakket voor zowel de Industrieel Ontwerper als Mechanisch Engineer

SOLIDWORKS, de meest logische keuze voor consumentenproducten

SOLIDWORKS laat Industrieel Ontwerpers en Mechanisch Engineers met dezelfde software, geometrie database en modellen werken. Hierdoor zijn producten sneller en tegen lagere ontwikkelkosten klaar voor lancering. Al tijdens de conceptfase ontstaat inzicht in de prestaties en de maakbaarheid van je ontwerp. Vertaalslagen maken van visuele naar mechanische ontwerpen is voortaan een kwestie van enkele klikken.

Met SOLIDWORKS kun je vanuit één intuïtieve omgeving:

  • Complexe vormen (surfaces) in 3D ontwerpen;
  • Probleemloos ontwerpen delen met een mechanisch engineer;
  • Productprestaties virtueel testen;
  • Accu’s, motoren, lagers en ander componenten importeren vanuit 3D CAD bibliotheek;
  • ECAD modules integreren;
  • Indrukwekkende afbeeldingen renderen voor marketing- en sales doeleinden;
  • Veilig alle productrevisies beheren.
solidworks

Functies voor zowel concept- als productontwikkeling

Integreer de concept- en productontwikkelfase en introduceer nieuwe producten sneller

3d cad afbeelding

Creëer de meest vloeiende en complexe vormen

SOLIDWORKS beschikt over vele features waarmee je complexe en organische vormen kunt opzetten en aansturen. Specifieke curves om de perfecte lijn in het product te krijgen, kun je op meerdere manieren creëren en vertalen naar 3D surfaces en solids.

Maximale controle met geavanceerde settings, zoals C2 continuïteit en analyse via zebra stripes, zorgen ervoor dat de vorm gemaakt wordt zoals voor de consument bedoeld.

Werk met elkaar, niet na elkaar 

De mechanisch ontwerper kan het conceptuele SOLIDWORKS 3D model van de industrieel ontwerper gebruiken om het model productierijp te maken en van alle benodigde details te voorzien. Geen noodzaak om opnieuw te beginnen, maar één gestroomlijnde workflow: van Art to Part.

3d cad design
consumentenproducten solidworks

Verras anderen en jezelf, telkens weer

Met de geïntegreerde rendering mogelijkheden creëer je de meest indrukwekkende afbeeldingen van je ontwerp. Overtuig met fotorealistische afbeeldingen en bespaar jezelf en opdrachtgevers dure en tijdrovende prototypes en mock-ups.

Valideer je ontwerp zonder prototype

Met de simulatiefuncties van SOLIDWORKS evalueer je het model veel eerder in je ontwerpproces. Onderzoek spanning, vervorming of verplaatsing van componenten tijdens het dagelijks gebruik en voorkom onnodige defecten tijdens productie. Bepaal vooraf of componenten onder- of juist overgedimensioneerd zijn en kies de ideale proporties. 

Ontdek de mogelijkheden van productsimulatie

simulatie telefoon
solidworks screenshot

Hergebruik je werk en dat van anderen

Met SOLIDWORKS heb je toegang tot een gigantische bibliotheek van 3D CAD modellen. Je sleept het gewenste component simpelweg in je eigen model. De bibliotheek bestaat onder andere uit bouten, moeren, tandwielen, lagers, accu’s en motors van gerenommeerde fabrikanten.