Consumentenproducten

SOLIDWORKS overbrugt de kloof tussen de industrieel ontwerper en de mechanisch engineer bij de ontwikkeling van consumentenproducten. Met krachtige functies heeft de industrieel ontwerper geweldige middelen voor eindeloze creativiteit en de mechanisch engineer heeft alle features om het ontwerp te vertalen naar een fantastisch resultaat. En dat in één pakket! Hierdoor breng je een idee sneller en gemakkelijker naar productie dan ooit.

Maakt u nog conceptschetsen op papier?

Dit eBook legt uit waarom het slimmer is om in dezelfde software te schetsen als de engineers.

Creëer eenvoudig complexe vormen

SOLIDWORKS vereenvoudigt het ontwerpen van complexe vormen zodat het makkelijker wordt om geavanceerde onderdelen te creëren.

Naadloos van concept naar product

Met SOLIDWORKS werken de industrieel ontwerper en mechanisch ontwerper perfect samen zodat de ‘design intent’ gewaarborgd blijft tijdens het gehele ontwerpproces.

Render indrukwekkende afbeeldingen

Laat met SOLIDWORKS een onvergetelijke indruk achter van het ontwerp of concept. Creëer in slecht enkele stappen de meest fotorealistische afbeeldingen.

Simuleer val- en triltesten

Valideer het ontwerp met virtuele val- en vibratietesten en verminder het aantal prototypes en verkort de ontwikkeltijd.

SOLIDWORKS, een omgeving waarin alles mogelijk is

Een 3D CAD pakket voor zowel de Industrieel Ontwerper als Mechanisch engineer

SOLIDWORKS, de meest logische keuze voor consumentenproducten

SOLIDWORKS laat Industrieel Ontwerpers en Mechanisch Engineers met dezelfde software, geometrie database en modellen werken. Hierdoor kun je jouw producten sneller en tegen lagere ontwikkelkosten naar de markt brengen. Je kunt tijdens de conceptfase al inzicht krijgen in de prestaties en de maakbaarheid van het ontwerp. Je hoeft geen vertaalslag te maken van een visueel naar een mechanisch ontwerp. Of erger nog, het mechanisch ontwerp opnieuw te ontwerpen.

Met SOLIDWORKS kunt u vanuit één intuïtieve omgeving:

  • complexe vormen (surfaces) in 3D ontwerpen;
  • probleemloos ontwerpen delen met een mechanisch engineer;
  • productprestaties virtueel testen;
  • accu’s, motoren, lagers en ander componenten importeren vanuit 3D CAD bibliotheek;
  • ECAD modules integreren;
  • indrukwekkende afbeeldingen renderen voor marketing- en sales doeleinden;
  • veilig alle productrevisies beheren.
solidworks

Functies voor zowel concept- als productontwikkeling

Breng de conceptfase en productontwikkelfase dichter bij elkaar en introduceer je product sneller naar de markt

3d cad afbeelding

Creëer de meest vloeiende en complexe vormen

SOLIDWORKS beschikt over vele features waarmee complexe en organische vormen opgezet en aangestuurd kunnen worden. De specifieke curves die de industrieel ontwerper heeft bedacht om de perfecte lijn in het product te krijgen kan via meerdere wegen worden gecreëerd en vertaald in 3D surfaces en solids.

Maximale controle met geavanceerde settings, zoals C2 continuïteit en analyse via zebra stripes, zorgen ervoor dat de vorm gemaakt wordt die de consument in het product verwacht.

Werk met elkaar, niet na elkaar 

De mechanisch ontwerper kan het conceptuele SOLIDWORKS 3D model van de industrieel ontwerper gebruiken en hiermee verder gaan om het model productierijp te maken en het van alle benodigde details te voorzien. Geen noodzaak om opnieuw te beginnen, maar een gestroomlijnde worklfow. Van Art-to-Part.

3d cad design
consumentenproducten solidworks

Laat jezelf en anderen verrassen, telkens weer

Met de geïntegreerde rendering mogelijkheden kun je de meest indrukwekkende afbeeldingen creëren van jouw ontwerp. Overtuig jezelf en anderen niet met dure en tijdverspillende prototypes en mock-ups maar met de meest fotorealistische afbeeldingen. En het mooiste is: je kunt dit zelf, makkelijk en snel.

Valideer uw ontwerp, zonder prototype

Met de simulatiefuncties van SOLIDWORKS evalueer je het model veel eerder in het ontwerpproces. Onderzoek spanning, vervorming of verplaatsing van componenten bijvoorbeeld tijdens het dagelijks gebruik en voorkom onnodige defecten in jouw product voor productie. Bepaal vooraf of bepaald componenten onder- of juist overgedemensioneerd zijn en kies het ideale component. Niet te zwaar, niet te licht maar precies goed.

Ontdek de mogelijkheden van productsimulatie

simulatie telefoon
solidworks screenshot

Hergebruik je werk en dat van anderen

Met SOLIDWORKS heb je toegang tot een gigantische bibliotheek van 3D CAD modellen. Je sleept het gewenste component simpelweg in je eigen model. De bibliotheek bestaat onder andere uit bouten, moeren, tandwielen, lagers, accu’s en motors van gerenommeerde fabrikanten.

Enkele voorbeelden van onze klanten

Benieuwd welke SOLIDWORKS 3D CAD pakket het beste bij je past?

Bekijk de mogelijkheden per pakket en ontdek welke het beste bij jou past.