Selecteer een pagina

INNOVATIEDAG Programma

Het is eindelijk weer zo ver: een echte fysieke Innovatiedag. Locatie is zoals voorheen het Conference Center van de High Tech Campus aan de zuidkant van Eindhoven!

Dit keer hoef je niet vroeg op te staan, want we hebben een high impact middagprogramma voor je samengesteld met aanvang vanaf 13:00 uur.

INNOVATIEDAG Programma

Het is eindelijk weer zo ver: een echte fysieke Innovatiedag in Eindhoven! Gelukkig hoef je er niet vroeg voor op te staan, want we hebben dit keer een high impact middagprogramma voor je samengesteld met aanvang vanaf 13:00 uur.

13:00 - 13:30

Ontvangst met koffie, thee en een versnapering

13:30 - 14:45

Kick-off door Arnaud Kooij (Directeur Design Solutions) en aansluitend What’s New SOLIDWORKS 2023

14:45 - 15:15

Pauze

15:15 - 16:00

1e reeks break-outs. Bekijk de sessies ›

16:00 - 16:10

Wisselen

16:10 - 16:55

2e reeks break-outs. Bekijk de sessies ›

16:55 - 18:00

Netwerkborrel

Donderdag 3 november 13:30-13:45

Arnaud Kooij

Kick-off en introductie

Zoals gebruikelijk trapt Arnaud Kooij, directeur van Design Solutions en Visiativ Benelux, de Innovatieweek af. Na een korte terugblik, zal Arnaud duidelijk maken wat je van ons mag verwachten in de komende jaren en hoe we onze klanten nóg beter gaan helpen.  

Donderdag 3 november 13:45-14:45

Berry Mulder

What’s New in SOLIDWORKS 2023?

Wat zijn de belangrijkste updates en nieuwe features van SOLIDWORKS 2023? Hoe stelt de nieuwe release je in staat efficiënter te werken? Wat moet je weten? Je hoort en ziet het in de kaskraker van onze Innovatiedag.

Ronde 1 Break-out Sessies 15:15 uur

Stel zelf je programma samen door in elke ronde een break-out sessie te kiezen.

Donderdag 3 november 15:15-16:00

Walter Poot

Walter Poot

Tips & Tricks Sheet Metal

Veel Design Solutions klanten gebruiken SOLIDWORKS om plaatwerk toepassingen te ontwerpen. Gevouwen, geknipt, geponst … SOLIDWORKS heeft er een oplossing voor. Walter Poot presenteert de ‘Tips & Tricks’ waarmee je sneller betere sheetmetal ontwerpen maakt.

Donderdag 3 november 15:15-16:00

Erik de Wit

Erik De Wit

Plant Layout met 3DExperience

Een complete productielijn virtueel testen, aanpassen én het effect ervan zien, het kan met een digital twin. Benieuwd hoe deze technologie line builders helpt betere beslissingen te nemen en kosten te reduceren? Schrijf je in!

Donderdag 3 november 15:15-16:00

Jeroen Drijver

Jeroen Drijver

Bestandsbeheer in de cloud met 3DExperience

Netflix, OneDrive, Salesforce … allemaal cloud. Ook qua engineering is de opmars ingezet. Denk aan data management op het 3DEXPERIENCE platform; overal en altijd toegang tot je ontwerpbestanden. Een kennismaking.

Donderdag 3 november 15:15-16:00

Jeroen Maas

Jeroen Maas

De toekomst van CAD en engineering

Hoe kijken wij met 25 jaar ervaring als SOLIDWORKS Reseller vooruit? Hoe zou ontwerpwerk door nieuwe technologieën en platformen kunnen veranderen? Kijk mee met Jeroen in onze glazen bol. Geen garantie voor de toekomst uiteraard …

Donderdag 3 november 15:15-16:00

Sébastien Vincent (Engels)

Spare Parts management – omzet uit naverkoop

Voor marktleidende machinebouwers is aftersales of ‘dienst na verkoop’ een primaire inkomstenbron. Maar hoe verander je klantenservice in een profit center? Sébastien  Vincent legt uit hoe het Visiativ Platform je daarbij kan helpen.

Ronde 2 Break-out Sessies 16:10 uur

Hieronder zie je de tweede reeks break-out sessies waar je er een van kan volgen.

Donderdag 3 november 16:10-16:55

Jeroen Maas

Jeroen Maas

Tips & Tricks Performance Large Assembly

Een grote samenstelling en hop je workstation loopt om de haverklap vast. Voordat je investeert in nieuwe hardware, volg eerst deze sessie met tips voor instellingen om de performance voor grote samenstellingen te optimaliseren.

Donderdag 3 november 16:10-16:55

Erik De Wit

Product Lifecycle Management 3DExperience

PDM is bij veel ondernemingen al ingeburgerd. De overtreffende trap die engineering met vrijwel iedereen verbindt, is Product Lifecycle Management. Wat zijn de voordelen? Wat komt erbij kijken? Voor wie is het interessant?

Donderdag 3 november 16:10-16:55

Adam Baker

Adam Baker (Engels)

Configure Price Quote met Drive Works

Hoe kun je je 3D CAD model gebruiken voor een (online) configuratietool waarmee distributeurs of verkopers zélf een productvariant kunnen samenstellen én automatisch een offerte op maat krijgen? Ontdek de voordelen van DriveWorks!

Donderdag 3 november 16:10-16:55

Jeroen Scheerlinck

Jeroen Scheerlinck

Simulatie in de cloud – en werk rustig verder

SOLIDWORKS Simulation Designer biedt krachtige en betaalbare manieren om je ontwerp virtueel te testen in de cloud. In enkele stappen word je naar onschatbare inzichten geleid, zonder impact op je workstation. Abaqus eindelijk bereikbaar …

Donderdag 3 november 16:10-16:55

Dennie Rijk

Layertec - Dennie Rijk

Waarom de Fuse 1 3D-printer het verschil maakt

De vraag naar de Formlabs Fuse 1 3D-printers  van ons zusterbedrijf Layertec groeit hard.  Steeds meer bedrijven ontdekken de verrassende mogelijkheden en voordelen. In deze presentatie gebaseerd op echte cases leer je welke.

Netwerkborrel

17:00 uur

Schrijf je in voor de Innovatiedag
Eindhoven, 3 november 2022

Inschrijven en deelname is kosteloos. Uiteraard maken wij op basis van het aantal inschrijvingen catering afspraken en sturen je daarom eind oktober een herinnering.

Kun je onverhoopt niet deelnemen aan de Innovatiedag, laat het dan zo snel mogelijk weten.