Selecteer een pagina
Visiativ Group, het internationale moederbedrijf van Design Solutions, Layertec en Visiativ Industry Solution, maakte eind maart de jaarcijfers van 2020 bekend 

Uit deze cijfers blijkt een omzetdaling van 7%, maar dankzij terugkerende inkomsten valt de daling mee. De terugkerende inkomsten (onderhoudscontracten, en clouddiensten) zijn gestegen met 5% en vertegenwoordigen 70% van de opbrengsten. 

Daaruit blijkt een solide verdienmodel dat uitdagende jaren zoals 2020 overleeft.  De brutowinst, ook wel EBITDA genoemd, was over 2020 7,5%, mede dankzij goede prestaties door de Visiativ Platform Division. Dit onderdeel van Visiativ scoorde een EBITDA van maar liefst 13,6%.  

De algehele omzet daalde met 7% van € 203 miljoen naar € 189,9 miljoen. De tak waar Design Solutions onder valt, 3DEXPERIENCE VAR, had een beperkte daling van 8%. Dit wordt door Visiativ gezien als een goede prestatie gezien de economische omstandigheden en uitgestelde investeringen door COVID-19. 

De doelstelling van de Visiativ Groep is om in 2023 €30 miljoen brutowinst te behalen door middel van betere samenwerking binnen de verschillende takken en verbeteringen op operationeel vlak. Deze verbeteringen zijn onderdeel van het strategisch plan ‘CATALYST 2023’. 

Lees het volledige persbericht (EN). 

Vacatures