Selecteer een pagina

Team WB57 wint Design Solutions Award met hun SOLIDWORKS ontwerp!

TU Delft organiseerde woensdag 17 juni de ontwerpwedstrijd voor eerstejaars studenten Werktuigbouwkunde. Dit jaar was het een online wedstrijd. Lloyd Hobo vormde voor de vijfde keer de jury namens Design Solutions.

Dit jaar was de opdracht om een pakketje te vervoeren over een parcours met hindernissen door middel van een slim voertuig. Nu pakketbezorgers overuren draaien natuurlijk erg actueel! Het zogenaamde ‘pakkethondje’ moet op eigen kracht voortbewegen, maar mag wel gestuurd worden door middel van een lijn.

Studenten gebruikten SOLIDWORKS Premium om hun voertuig te ontwerpen en SOLIDWORKS Motion Simulation om de prestaties van onderdelen te analyseren onder invloed van belasting door botsing en snelheid. In vorige edities werden de voertuigen ook daadwerkelijk gemaakt, maar dat zat er dit jaar helaas niet in.

Het Design Solutions Jurylid Lloyd Hobo koos voor het ontwerp van de groep WB57 op basis van het SOLIDWORKS model, de simulatie, de creativiteit en presentatie. Gefeliciteerd! Deze groep heeft een Masterclass 3D Printen gewonnen. Deze prijs bieden we samen aan met ons zusterbedrijf Layertec. Je kunt de wedstrijd hier terugkijken. Je ziet de bijdrage van Lloyd vanaf 6:18.

Lloyd Hobo met de winnaar van de Design Solutions Award: Team WB57

Wil je een animatie van het winnende ontwerp zien? Dat kan hier.

Hopelijk is de wedstrijd volgend jaar weer gewoon op de markt in Delft. We kijken ernaar uit!