Selecteer een pagina

Team WB48 wint Design Solutions Award met een innovatieve marktlander!

Woensdag 19 juni was de ontwerpwedstrijd van de studierichting werktuigbouwkunde op de Grote Markt in Delft. Zo’n 80 teams van eerstejaars studenten streden voor de titel.

De opdracht was om een marslander oftewel ‘marktlander’ te laten landen van tafelhoogte en een pakketje af te leveren op enkele meters afstand van de tafel. Het begon met een -voor Mars ongebruikelijke- regenbui die een extra dimensie gaf aan de opdracht.

Studenten hadden hun 3D-ontwerp in SOLIDWORKS Premium gemodelleerd en analyseerden de spanningen in kritieke onderdelen met SOLIDWORKS Simulation.

Vervolgens maakten ze en testten ze het fysieke product. De studenten hebben hard gewerkt, dat was terug te zien in de marktlanders. Ons eigen jurylid Lloyd Hobo werd verrast door de vele innovatieve en originele ontwerpen. De winnaar van de Design Solutions award was team WB48. We kijken nu alweer uit naar de wedstrijd van volgend jaar!

Lloyd Hobo met de winnaar van de Design Solutions Award: Team WB48, een bovenaanzicht en een actiefoto.

Wil je meer van de wedstrijd zien?

Deel 1: de opdracht

https://youtu.be/fIgSM9gOX_o

Deel 2: het ontwerp

https://youtu.be/FyJWGUF6Fpo

Deel 3: de productie

https://youtu.be/RUnZqykVB3s

Artikel + fotoverslag Delft Op Zondag

https://www.delftopzondag.nl/nieuws/advertenties/90329/marktlander-ontwerpwedstrijd-door-tu-delft-studenten

Videoverslag AD

https://www.ad.nl/video/kanalen/haagsche-courant~c433/series/korte-reportage~s1040/welke-marktlander-overleeft-de-val~p86854