Selecteer een pagina
Awards 2021
Ons moederbedrijf, de Visiativ Group, deelde op 20 april de resultaten over het eerste kwartaal van het huidige boekjaar. Het genereerde een omzet van € 55,6 miljoen, dat is een stijging van 27% ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar. Het aandeel van terugkerende activiteiten nam in het eerste kwartaal van 2022 met 26% toe, goed voor 65% van de omzet.

Interessant detail is dat de Visativ Group, met hoofdvestiging in Lyon, in het afgelopen kwartaal een nog grotere groei zag op de locaties buiten Frankrijk. De internationale activiteiten stegen 47% ten opzichte van een jaar eerder, wat neerkomt op 31% van de totale omzet van Visiativ Group voor het kwartaal. Ook wij kunnen deze groei bevestigen. We zien een toenemende vraag naar integratieoplossingen waarbij de ontwerpafdeling, productie en logistieke afdelingen allemaal beschikken over dezelfde data. Hiervoor kijken onze klanten bijvoorbeeld naar datamanagement-oplossingen en andere manieren om de ontwerpketen te digitaliseren.

Vanaf het afgelopen kwartaal zal Visiativ de omzet ook per categorie presenteren. Het gaat dan om SOFTWARE, dat alle softwareverkopen omvat. Deze tak maakte in het afgelopen kwartaal een omzet van € 34,5 miljoen, een stijging van 35%. De andere categorie is CONSULTING, die alle diensten omvat. Hier kon men een omzet noteren van € 21,1 miljoen, een stijging van 16%.

Vooruitzichten

De resultaten van het afgelopen kwartaal zijn een goede voortzetting van 2021, het jaar waarin de Visiativ Group een terugkeer zag naar tweecijferige organische groei. Het onderstreept de relevantie van de nieuwe waardepropositie die Visiativ Group dit jaar introduceerde, om oplossingen te bieden aan bedrijven die hun digitale transformatie en innovatiekracht willen versnellen. En met deze cijfers bevestigt Visiativ Group dat het op schema ligt om zijn EBITDA-doelstelling van € 30 miljoen voor 2023 te halen.

Het volledige persbericht is hier beschikbaar voor download.

Vacatures