Selecteer een pagina
Een goed begin is het halve werk. Visiativ Groep, het internationale moederbedrijf van Design Solutions, Layertec en Visiativ Industry Solutions, heeft begin mei zijn cijfers van het eerste kwartaal van 2021 bekendgemaakt. Het bedrijf wist een gedegen omzet te behalen van € 43,8 miljoen.

Ondanks de coronapandemie, die de meeste werelddelen nog steeds in zijn greep houdt, is dit een opmerkelijke stijging van 4%. (Ter vergelijking: in het eerste kwartaal van 2020 betrof de groei 2%.)

Alle divisies van Visiativ droegen bij aan de groei die je met name kan toeschrijven aan nieuwe klanten voor 3DEXPERIENCE VAR (Value-Added Reseller) en een toename van SaaS-facturering (+ 23%) voor Moovapps-oplossingen, oftewel innovatieve software voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen.

De consulting tak van Visiativ blijft zich ook sterk ontwikkelen. Hier realiseerde het bedrijf een groei van dubbele cijfers (+12%). Daarnaast stegen de terugkerende inkomsten met 3% tijdens deze periode, goed voor bijna twee derde van de business activiteiten. De internationale activiteiten groeiden met 13% en vertegenwoordigen nu 27% van de groepsopbrengsten.

Kortom, Visiativ Groep heeft een sterke start gemaakt in 2021. Vooral omdat zijn producten en diensten perfect aansluiten op de huidige behoeften van ondernemingen, waaronder verdere digitalisering, innovatieadvies en diensten in de cloud. Ook de komende tijd zal ons moederbedrijf hiervan de vruchten plukken. Het kan de volgende kwartalen van 2021 onder meer meeprofiteren van bedrijfsinvesteringen die voortkomen uit het herstelplan van de Franse overheid.

Verder blijft Visiativ zich concentreren op de uitrol van het strategisch plan ‘CATALYST 2023’. De doelstelling is nog steeds om in 2023 € 30 miljoen brutowinst te behalen door middel van betere samenwerking binnen de verschillende takken en verbeteringen op operationeel vlak.

Voor het volledige verhaal verwijzen we je naar het officiële persbericht (EN). 

Visiativ is sinds eind 2018 het moederbedrijf van Design Solutions, Layertec en Visiativ Industry Solution. De Visiativ Group wil een substantiële bijdrage leveren aan het versnellen van innovatie en transformatie in het bedrijfsleven. De groep is genoteerd aan Euronext Growth in Parijs (FR0004029478, ALVIV).

Vacatures