Selecteer een pagina

Innovatiedag 2017

Op donderdag 5 oktober bezochten meer dan 250 klanten de jaarlijkse Innovatiedag van Design Solutions, Layertec en Simuleon op de High Tech Campus in Eindhoven. Deze editie had als thema ‘Accelerating your Design’ en met de vele nieuwe mogelijkheden en aankondigingen was dit ook zeer zeker het geval. Naast presentaties van SOLIDWORKS 2018, de nieuwste release, stonden er in de middag totaal 12 break-out sessies op het programma, met uiteenlopende onderwerpen. Tijdens de pauzes konden de aanwezigen de bedrijvenmarkt bezoeken, waar 9 partners aanwezig waren.

De dag werd geheel conform het thema geopend met een animatie van een nieuwe concept Formule 1 auto, ontworpen door onze klant Andries van Overbeeke en gerenderd in SOLIDWORKS Visualize Professional door Design Solutions.

Kersverse Elite Engineer Berry Mulder toonde de vele highlights van de indrukwekkende nieuwe release van SOLIDWORKS. Een aantal hiervan:

  • Topologie optimalisatie – bereken automatisch de optimale geometrie van onderdelen.
  • SOLIDWORDS CAM – Automatiseer en stroomlijn uw CNC verspaningsprocessen. SOLIDWORKS CAM is beschikbaar voor iedereen met een geldig onderhoudscontract
  • SOLIDWORKS Manage – een nieuwe applicatie in combinatie met PDM, waarmee projectmanagement mogelijk is, naast geavanceerde dashboards en artikel gebaseerde stuklijsten. Een zeer krachtige nieuwe applicatie.

Waardevolle break-out sessies voor optimale acceleratie

Na de lunch volgden 12 break-out sessies, die engineers helpen hun processen te versnellen. Alle break-out sessies stonden bol van tools, tips en tricks om slimmer te werken, kwaliteit te verhogen en kosten te besparen. De onderwerpen varieerden van “Hoe haalt u het maximale uit SOLIDWORKS Premium?”, “Model Based Enterprise” tot “SOLIDWORKS CAM”. Ook kon men de laatste stand van zaken ontdekken omtrent high-end simulatie en 3D printen.

Nieuwe ontwikkelingen Dimensions Group: van SOLIDWORKS Assessments tot 3D metaalprinters

De Innovatiedag was ook een goede aanleiding om de nieuwswaardigheden van de Dimensions Group te onthullen. En bijzondere onthullingen zaten er zeker tussen. Hieronder de belangrijkste op een rijtje:

  • Design Solutions heeft drie nieuwe SOLIDWORKS Elite Application Engineers: Berry Mulder, Mattias De Craecker en Winfred Rozeboom. Daarnaast heeft Design Solutions het hoogst gemiddeld aantal certificaten per engineer. Met ons hoge kennisniveau van het volledige SOLIDWORKS portfolio weten wij u nóg sneller van oplossingen te voorzien.
  • Design Solutions heeft online assessments voor klanten ontwikkeld, om snel het kennisniveau van uw medewerkers of sollicitanten over SOLIDWORKS te testen. Het rapport dat voortvloeit uit het assessment biedt antwoord op vragen als ‘waar sta ik ten opzichte van de benchmark?’, ‘Hoe kunnen we ons team verbeteren?’ en ‘Welk kennisniveau hebben nieuwe medewerkers?’
  • Design Solutions heeft een nieuwe training toegevoegd aan hun uitgebreide aanbod: Large Assembly Design. In deze 1-daagse vervolgtraining (vervolg op training SOLIDWORKS Samenstellingen) leert u grote samenstellingen efficiënter opzetten.
  • x-Flow is nieuw in het portfolio van Simuleon. Met behulp van nieuwe technologie voert dit programma zeer geavanceerde flow simulaties uit. Toepassingen zijn onder andere simulatie van: wateroppervlak & golven, bewegende onderdelen door flow (windmolen, waterturbine), multifase (vloeistof & gas tegelijkertijd), oppervlaktespanning in druppels of luchtbellen, thermisch & radiatie, hoog turbulente zones en voorspelling van geluid door luchttrilling.
  • Layertec is dit jaar leverancier geworden van Formlabs. De Form 2 is SLA Desktop-printer en biedt de mogelijkheid tot printen met veel materialen, heeft een groot aantal toepassingen en is zeer gebruiksvriendelijk. Van verfijnde prototypes tot hoge kwaliteit eindonderdelen: print alles direct van uw bureau.
  • Tot slot een spectaculaire onthulling: Layertec is met trots leverancier geworden van de baanbrekende 3D metaalprinters van Desktop Metal. Dankzij nieuwe technologie zijn deze metaalprinters 10-20 keer goedkoper in aanschaf en tot wel 100 keer sneller dan andere 3D metaalprinters. Revolutionair is, dat de printondersteuningen van de metaalprints met de hand te verwijderen zijn en dat deze printers veilig zijn voor gebruik in een reguliere kantooromgeving. Een enorme winst ten opzichte van de huidige generatie 3D metaalprinters, waarbij aparte faciliteiten inclusief diverse beschermingsmaatregelen, afzuiging, e.d. zijn vereist.

De dag werd geheel in lijn met thema afgesloten door Tom Coronel, die een zeer boeiende en leuke presentatie gaf over de wereld van autoracen, zijn eigen ervaringen en Formule 1. Dit met de nodige humor doorspekt!

Presentatie Tom Coronel

Bezoekers kregen na afloop een VR bril mee van Design Solutions. Met de 2018 release van SOLIDWORKS Visualize Professional is het namelijk mogelijk om VR renderingen te maken van uw ontwerpen! Met de VR bril kunt u dit zelf ervaren: Design Solutions heeft op haar YouTube kanaal een aantal voorbeelden geplaatst!

Al met al een zeer geslaagde Innovatiedag en wij danken al onze bezoekers en partners voor een geweldige dag!

Wij zien u graag volgend jaar!