Selecteer een pagina

HVD Belgium

SOLIDWORKS zorgt voor kortere ontwikkeltijd van klantspecifieke oplossingen.

Zonder SOLIDWORKS was het niet mogelijk om zo snel klantspecifieke wafelijzers te ontwikkelen.

HVD Belgium specialiseert zich in professionele wafelijzers en toestellen voor het bakken van diverse soorten wafels, galetten en pannenkoeken. De doelgroep zijn bakkerijen, patisserieën, biscuiterieën en horecazaken. Het productaanbod bestaat uit aan elektrische en op gas aangedreven wafelijzers,  bakapparaten, carrousel wafelijzers voor industriële productie en professionele bakinstallaties voor mobiele verkooppunten. Naast de hoge kwaliteit zijn de ‘customization’ opties de kracht van HVD. Voor de ontwikkeling van de wafelijzers gebruiken ze SOLIDWORKS.

Bekijk het hele verhaal!

Probleemsituatie

HVD levert wereldwijd klantspecifieke wafelijzers. Dit lijkt eenvoudig is een uitdaging. De producten moeten enerzijds voldoen aan de strenge wet- en regelgeving die aan producten voor de levensmiddelenindustrie worden gesteld. Anderzijds is bijna elk product maatwerk. Dit is niet alleen een uitdaging voor engineers die het product ontwikkelen maar ook voor de medewerkers die handleidingen schrijven in verschillende talen.

Oplossing

Design Solutions hielp met de keuze van de juiste software. Door de eenvoud en flexibiliteit van SOLIDWORKS was dit de meest logische keuze voor de 3D CAD oplossing. Naast een SOLIDWORKS Standard licentie is er ook een SOLIDWORKS Professional licentie geadviseerd. Met de Professional versie kunnen, op basis van het 3D CAD model, snel realistische renderingen worden gecreëerd. Met deze renderingen kunnen klanten vroeg in het ontwikkelingsstadium een goede indruk krijgen van het eindresultaat. Wijzigingen kunnen hierdoor eenvoudig worden doorgevoerd.

Om snel handleidingen te kunnen maken in de verschillende talen is SOLIDWORKS Composer geadviseerd. Met Composer kunnen snel illustraties worden ontworpen op basis van het bestaande 3D CAD model. Dit voorkomt dubbel werk en de vele illustraties zorgen voor een heldere handleiding met weinig tekst. Zo kan er met weinig vertaalwerk snel een handleiding worden gemaakt in de meest uiteenlopende talen.

Resultaat

Het 3D CAD model wordt niet alleen intern gebruikt maar ook voor handleidingen en voor de communicatie met de klant. Dit heeft het ontwikkelproces enorm versneld. Door de juiste opbouw van het 3D CAD model zijn de klantspecifieke eisen sneller door te voeren dan voorheen. De klant krijgt ook eerder het eindresultaat te zien door middel van de rendering. Door deze kortere ontwikkeltijd en vroegtijdig inzicht in het resultaat voldoet HVD beter aan de verwachtingen van de klant. Niet voor niets is HVD inmiddels uitgegroeid tot wereldwijde marktleider van professionele wafelijzers.

Om zo snel mogelijk van het klantspecifieke ontwerp naar het eindproduct te gaan hebben we krachtige software nodig die enerzijds de klant inzicht geeft in het eindproduct en anderzijds de tekening genereert voor de productie. Zonder SOLIDWORKS was niet dit voor ons niet mogelijk.

Benny Pitteurs

Directeur, HVD Belgium

Heb je vragen over dit project?

Neem contact op via: +31 (0) 418 510 557

Ontdek onze toegevoegde waarde en haal meer uit SOLIDWORKS

Training

Design Solutions ontwikkelt haar lesmateriaal zelf, zodat u praktijkgerichte training krijgt met Nederlandstalig trainingsmateriaal. Hierdoor kunt u sneller en slimmer werken met SOLIDWORKS.

Lees meer>

Helpdesk

Onze helpdesk bestaat uitsluitend uit gemotiveerde en gecertificeerde SOLIDWORKS experts. Indien gewenst kijken ze op afstand met u mee, zodat uw ontwerpproces geen onnodige vertraging oploopt.

+31(0)418 – 510 557

On site trainingen

Wij verzorgen ook maatwerk trainingen voor grote en kleine bedrijven op locatie. Uiteraard afgestemd op het kennisniveau en de dagelijkse praktijk binnen uw bedrijf, zodat u significante vooruitgang kunt boeken.

Lees meer>

Implementatie

Design Solutions implementeert al vele jaren SOLIDWORKS software bij de meest uiteenlopende bedrijven. Door deze ervaring bent u verzekerd van een optimale werking van uw SOLIDWORKS systeem.

Seminars

Om het kennisniveau van onze klanten te verhogen, organiseren we regelmatig technische SOLIDWORKS seminars waarin bepaalde onderwerpen dieper worden behandeld.

Upgrades

U ontvangt automatisch de laatste updates van SOLIDWORKS, zodat u makkelijk en snel uw systeem up-to-date kan houden en uw team optimaal met SOLIDWORKS blijft werken.