Selecteer een pagina

Machinery & Design Solutions BV over SOLIDWORKSGemakkelijk maatwerk creëren met SOLIDWORKS 

Machinery & Design Solutions is een teken- en ontwerpbureau dat gespecialiseerd is in mechanical engineering, machinebouw, totaalprojecten en het ontwerpen voor huis en tuin. Nieuwe ideeën combineert de firma met vakmanschap, ruime ervaring en flexibel inspelen op de vraag van de klant. 

MD Solutions maakt gebruik van SOLIDWORKS Professional, vertelt Koen Rennieszaakvoerder 

‘Een van de belangrijkste voordelen is dat je op een relatief snelle manier toch iets presentabels aan klanten kan voorleggen zonder dat ze veel technisch inzicht moeten hebben’ 

Heb je altijd SOLIDWORKS gebruikt?  

Sinds 2006 werken we met SOLIDWORKS, maar we hebben ook 4 jaar Inventor gebruikt voor een belangrijke klant. Vervolgens zijn we teruggegaan naar SOLIDWORKS omdat het aandeel van deze klant kleiner werd en we ook nieuwe klanten kregen.  

Al in een vroeg stadium van mijn carrière ben ik gaan werken met deze 3D CAD software en ik ben er altijd tevreden over geweestDe kernactiviteit van ons bedrijf is engineering. SOLIDWORKS is onze basistool. Vergelijk het met de vrachtwagens voor een transportbedrijf.  

Hoe ervaar je het ontwerpen in SOLIDWORKS? 

SOLIDWORKS betekent voor mij engineeringontwikkelen, creëren en maatwerk. In mijn geval zijn dat vooral machines die nog niet bestaanVerder maak ik nu met SOLIDWORKS Visualize mooie plaatjes voor onze klanten. Ze vragen daar alsmaar meer om. Met Visualize kan ik asnel fotorealistische afbeeldingen laten zien van producten, zoals machines of onderdelen die nog niet op de markt zijn. Zo kunnen onze klanten beter beslissen. Er zijn ook klanten die vragen om van hun machine een mooie render te maken voor hun catalogus.  

Ik vind dat SOLIDWORKS gemakkelijker werkt dan bijvoorbeeld Inventor als het gaat om het beheer van files, berekeningen en documentatie. Binnen de ontwerpomgeving werk ik graag en veel met de Weldments en Sheet Metal functionaliteiten omdat ik veel maatwerk onderdelen maak. Deze vrij nieuwe releases zijn redelijk uitgebreid en gemakkelijk om mee te werken. Ik gebruik het meeste Sheet MetalToch is Weldments ook een blijver omdat ik er snel eenvoudige structuren mee maak. Als SOLIDWORKS nieuwe releases heeft, dan zijn er altijd wel verbeteringen en vereenvoudigingen van bepaalde handelingen die ik ook echt effectief ga gebruiken. 

Wat zijn voor jou de voordelen van SOLIDWORKS?  

Een van de belangrijkste voordelen is dat je op een relatief snelle manier toch iets presentabels aan klanten kan voorleggen zonder dat ze veel technisch inzicht moeten hebbenIn SOLIDWORKS kun je het functioneren van een machine als het ware binnenstebuiten halen. Je verschaft zo snel heel veel inzicht in een machine, zelfs als die complex isJe kunt klanten echt meenemen in het verhaal zodat ze kunnen meedenken en meebeslissen in welke richting iets verder moet evolueren.  

Hoe ervaar jij de ondersteuning van Design Solutions?  

Ik bel een paar keer per jaar naar de helpdesk Design SolutionsIk ben er heel tevreden over. Dat is ook de reden waarom ik niet twijfel om contact op te nemen. Ik probeer mijn eigen tijd zo nuttig mogelijk te gebruiken. Als ik iets niet weet of ik moet zoeken naar onderdelen binnen SOLIDWORKS, dan bel ik gewoon even en word ik snel geholpen. Dat duurt minder lang dan wanneer ik het zelf moet uitzoeken. 

In 2020 heb ik de Visualize training van Design Solutions gevolgd. Die heb ik als goed ervaren. Het is een pluspunt dat ik mooie renders kan aanbieden. Klanten appreciëren het zeer 

In de toekomst blijf ik gebruikmaken van de ondersteuning van Design Solutions. Ze weten veel over SOLIDWORKS. Dat is voor mij heel handig.  

Een van de belangrijkste voordelen van SOLIDWORKS is dat je op een relatief snelle manier toch iets presentabels aan klanten kan voorleggen zonder dat ze veel technisch inzicht moeten hebben

Koen Rennies

Zaakvoerder, Machinery & Design Solutions BV

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?