SOLIDWORKS Educational

Werkt in het onderwijs!

SOLIDWORKS Educational Edition

Een zeer complete versie zodat uw leerlingen en studenten leren om te ontwerpen met de meest geavanceerde 3D CAD software

3D CAD is niet meer weg te denken uit de technische wereld van vandaag. Of uw vakgebied nu werktuigbouw, metaal, metaal-elektro, industrieel productontwerpen of autotechniek is: 3D CAD is hét gereedschap van de ontwerper en engineer vandaag de dag. De inzetbaarheid van SOLIDWORKS in het onderwijs is enorm. Ruim 75% van de educatieve markt in de Benelux maakt al gebruik van SOLIDWORKS Educational Edition!

PROBEER NU GRATIS
SOLIDWORKS PREMIUM

Inhoud van SOLIDWORKS Educational Edition

SOLIDWORKS Educational is zeer uitgebreid. Hiermee leert de leerling alle essentiële facetten van huidige en toekomstige productontwikkeling met het meest geaccepteerd 3D CAD pakket ter wereld. SOLIDWORKS Education Edition 2018/2019 bevat:

 • SOLIDWORKS Premium  Meest uitgebreide 3D CAD software van SOLIDWORKS
 • SOLIDWORKS Simulation Premium  Simulatie software
 • SOLIDWORKS Flow Simulation  Gas en vloeistofstromingen analyse (CFD)
 • SOLIDWORKS Motion  Bewegingsanalyse
 • SOLIDWORKS Plastics  Spuitgietanalyse
 • SOLIDWORKS Sustainability  Milieu effect analyse
 • SOLIDWORKS Electrical Professional  Elektrotechnisch ontwerpen
 • SOLIDWORKS MBD  Produceer Product Manufacturing Information in 3D
 • SOLIDWORKS Composer  Illustraties voor technische documentatie
 • SOLIDWORKS Visualize  Fotorealistische rendering software
 • MySOLIDWORKS Standard  De SOLIDWORKS informatie portal
 • Certified SOLIDWORKS Associate  Academic Certification
 • Certified SOLIDWORKS Professional  Academic Certification
 • SOLIDWORKS PCB  ontwerpen van printplaten – Nieuw in 2018-2019
 • SOLIDWORKS PDM  product data management – Nieuw in 2018-2019
 • SOLIDWORKS CAM  integreer de ontwerpfase met productie – Nieuw in 2018-2019

Een zeer complete versie dus, die verkrijgbaar is als standalone of als netwerklicentie.

Geniet van vele extra’s

SOLIDWORKS biedt studenten de mogelijkheid om ook in een andere dan de schoolomgeving te werken met SOLIDWORKS. Belangrijk daarbij:

 • U beschikt over een netwerklicentie met 45 of 60 gebruikers: studenten kunnen gebruik maken van Student Standard (een uitgeklede versie van SOLIDWORKS).
 • U beschikt over een netwerklicentie met meer dan 60 gebruikers: studenten kunnen gebruik maken van Student Premium, de volledige versie van SOLIDWORKS Educatief.

SOLIDWORKS Tutorials

Praktisch Nederlandstalig Lesmateriaal

Leer op praktische wijze SOLIDWORKS met de speciale Nederlandstalige tutorials voor het lager en middelbaar technisch onderwijs. Deze tutorials zijn in nauw overleg met onderwijsinstituten ontwikkeld en sluiten optimaal aan bij het niveau van de leerlingen en studenten.

SOLIDWORKS voor docenten

Een gebruiksvriendelijke tool, waarmee uw studenten zo aan de slag kunnen. Maak ook een glansrijke carrière in de techniek voor uw studenten mogelijk!

Verschijningsdatum

Voor SOLIDWORKS Educational verschijnt de nieuwe release in de regel in de periode mei/juni. Deze verschijningsdatum is bewust gekozen. Door u de nieuwe versie aan het eind van het schooljaar toe te sturen, kunt u deze op het gemak installeren, zodat er vanaf het nieuwe schooljaar weer met een nieuwe versie van SOLIDWORKS kan worden gewerkt.

Gaandeweg het schooljaar heeft u dus niet te maken met wijzigingen in de software. U ontvangt een nieuwe release als u beschikt over een geldig onderhoudscontract.

Let op!: De versie SOLIDWORKS Educational loopt altijd een versie achter ten opzichte van de commerciële versie SOLIDWORKS.

 

Training voor Docenten

Teach the Teacher training SOLIDWORKS Educational

Geeft u les in SOLIDWORKS of wordt er lesgegeven in SOLIDWORKS  bij u op school? Dan is het raadzaam om u nu in te schrijven voor de 1-daagse SOLIDWORKS Teach the Teacher training. Onlangs is de nieuwe educatieve release SOLIDWORKS 2018-2019 uitgekomen en als docent zijnde behoort u uiteraard op de hoogte te zijn van de vernieuwingen in SOLIDWORKS .

Tijdens de SOLIDWORKS Teach the Teacher training leert u – aan de hand van een presentatie en oefeningen – hoe u voordelen haalt uit de nieuwe en verbeterde functionaliteiten van de nieuwste versie van SOLIDWORKS Educational. Na deze training heeft u frisse ideeën opgedaan om sneller te kunnen werken op het gebied van de alledaagse functionaliteiten en staat u zelfverzekerd voor de klas.

Praktische informatie voor studenten

Een zeer complete versie zodat uw leerlingen en studenten leren om te ontwerpen met de meest geavanceerde 3D CAD software

Meer dan 30.000 studenten in de Benelux gebruiken inmiddels SOLIDWORKS. Voor ons een onmogelijke taak om jullie allemaal te helpen met vragen. Daarom is je eerste aanspreekpunt altijd je CAD docent of ICT beheerder. Om jullie op weg te helpen is op diverse websites en forums informatie beschikbaar. Hiernaast een opsomming van enkele nuttige links: