SOLIDWORKS PCB

SOLIDWORKS PCB (Printed Circuit Board) is ontwerpsoftware voor het ontwikkelen van printplaten. PCB is volledig in SOLIDWORKS 3D CAD geïntegreerd en dicht de kloof tussen je elektrisch en mechanisch ontwerp. Met PCB kunnen MCAD en ECAD afdelingen gelijktijdig werken aan hetzelfde ontwerp. Alle wijzigingen zijn voor beide partijen eenvoudig terug te vinden in het wijzigingsoverzicht, waardoor de productiviteit wordt gestroomlijnd en fouten worden voorkomen.

Vertrouwde interface

Ontwerp eenvoudig en snel printplaten dankzij een intuïtieve interface die gebaseerd is op je vertrouwde SOLIDWORKS 3D CAD.

Naadloze integratie ECAD/MCAD

Combineer eenvoudig je printplaatontwerp met je mechanisch design en werk gelijktijdig aan hetzelfde project dankzij real-time synchronisatie.

Eén ontwerpomgeving

Ontwikkel printplaten eenvoudig in één ontwerpomgeving: van schematische weergave naar 2D printplaat ontwerp en 3D visualisatie.

SOLIDWORKS PCB

Jouw elektrisch schema, 2D printplaat ontwerp en 3D product in één softwareomgeving ontwikkeld

Krachtige opties

Intelligente functies, krachtige mogelijkheden.

+

Koppeling met 3D CAD ontwerp

Ontvang meldingen en controleer wijzingen bij aanpassingen in het PCB of 3D CAD ontwerp.

Koppeling met database van leveranciers

Koppel SOLIDWORKS PCB met de database van leveranciers en controleer real-time de prijzen en beschikbaarheid van de ontwerpcomponenten die jij nodig hebt.

Elektrische schema’s ontwerpen

Omvangrijke bibliotheek

Krijg toegang tot een bibliotheek met duizenden onderdelen en symbolen voor het ontwerpen van printplaten. Beheer en hergebruik ook eenvoudig jouw eigen schematic templates of componenten.

Electrical Rule Check

Voorkom errors met een automatische check van je elektrisch ontwerp. Via een uitgebreide reeks regels kunnen je verbindingen en parameter-instellingen worden gecontroleerd en bespaar je veel tijd in het handmatig opsporen van fouten in je schema’s.

2D printplaat ontwerpen

Efficiënte routing

PCB helpt je routing en flexibiliteit te optimaliseren. Intuïtieve functies als ‘enkel spoor’ en ‘automatisch obstakels vermijden bij slepen’, maken het (ver)plaatsen van componenten op je bord sneller en gemakkelijker dan ooit.

Differential pair routing

Het automatisch kunnen toepassen van differential pair routing op jouw printplaatontwerp bespaart je veel tijd.

Design Rule Check

SOLIDWORKS PCB controleert automatisch of je ontwerp voldoet aan de productie-eisen en limitaties met betrekking tot de hoogtes en positionering van componenten op de printplaat.

3D ontwerp en integratie van de printplaat

3D weergave voor controle

PCB maakt dure prototypes overbodig. Deze krachtige 3D-engine controleert of je printplaat en componenten in je mechanische behuizing passen door je ontwerp realtime in 3D te visualiseren.

Koppeling met SOLIDWORKS 3D CAD

PCB verzorgt de real-time synchronisatie van je ontwerpdata tussen SOLIDWORKS PCB en SOLIDWORKS 3D CAD. Zo is zowel het elektrisch als het mechanisch ontwerp altijd up-to-date en dien je elke wijziging in beide ontwerpen goed te keuren binnen het wijzigingsoverzicht.

Veelgestelde vragen

Wat is SOLIDWORKS PCB?

SOLIDWORKS PCB (Printed Circuit Board) is ontwerpsoftware voor het ontwikkelen van printplaten. SOLIDWORKS PCB is volledig geïntegreerd en dicht de kloof tussen je elektrisch en mechanisch ontwerp.

Wat kan ik met SOLIDWORKS PCB?

Met SOLIDWORKS PCB kunnen MCAD en ECAD afdelingen gelijktijdig werken aan hetzelfde ontwerp. Alle wijzigingen zijn voor beide partijen eenvoudig terug te vinden in het wijzigingsoverzicht, waardoor fouten worden voorkomen en de processen beter op elkaar kunnen worden afgestemd.

Hoe duur is SOLIDWORKS PCB?

Meer weten over de prijs van SOLIDWORKS PCB? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan! Ga naar de homepage en klik rechts bovenaan op 'Offerte aanvragen'.