SOLIDWORKS Standard

Met SOLIDWORKS Standard beschik je over de krachtigste 3D CAD software van onderdelen tot samenstellingen en van plaatwerk tot productietekeningen. Allemaal in één omgeving.

Waar je op moet letten bij de keuze van 3D CAD software.

9 belangrijke aandachtspunten die je helpen de juiste keuze te maken.

Krachtig en compleet

Complexe vormen, grote samenstellingen, matrijzen, plaatwerk, framebouw. Alle mogelijkheden zijn aanwezig.

Gebruiksvriendelijk

SOLIDWORKS is gemakkelijk in gebruik. Zo blijft er meer tijd over voor ontwerpen.

Z

De standaard

SOLIDWORKS is de standaard op 3D CAD. Miljoenen gebruikers wereldwijd bevestigen dit.

SOLIDWORKS

Bekijk de standaard in 3D CAD

Bekijk de demo!

Ontwerpen in 3D

Zie hoe je in 3D alles kunt ontwerpen.

0

Snel wijzigen

Het aanpassen van ontwerpen gaat snel en foutloos door de koppeling tussen het 3D model en de 2D productietekening.

Eenvoudig te gebruiken

Focus op ontwerpen, niet op het bedienen van de software.

SOLIDWORKS STANDARD

De complete 3D CAD modeller

Modelleer jouw 3D onderdelen met alle details

Solid Modeller

SOLIDWORKS is een solid modeller. Dit betekent dat de 3D modellen beschikken over alle eigenschappen van een fysiek model, zoals volume en massa. Jouw volledig digitale ontwerp.

Features

SOLIDWORKS beschikt over een zeer complete set van features. Van afrondingen tot patronen en van lofts voor complexe vormen tot het aanbrengen van genormeerde gaten.

Solid Modeller SOLIDWORKS

Samenstellingen: bouw je complete product in 3D

Grote samenstellingen

SOLIDWORKS kan met gemak met grote samenstellingen omgaan. Gebruik slimme opties in SOLIDWORKS, zoals configuraties, large assembly mode en speedpak om hier ook nog eens efficiënt mee om te gaan.

Relaties tussen componenten

Het leggen van positie relaties tussen componenten, zogenaamde ‘mates’, gaat simpelweg door het slepen van componenten. Maar met behoud van intelligentie: verplaatst een gat, dan gaat de bout die hier in zit automatisch mee.

Product structuur

Bouw je samenstelling zoals je dat wilt: samenstelling, sub-samenstelling en onderdeel. Elke gewenste productstructuur kan gebouwd en aangepast worden.

Plaatwerk zoals in de praktijk

Vouwen

SOLIDWORKS Standard bevat een complete set van functies voor het vouwen van plaatwerk, rekening houdend met buigcompensaties.

Ontvouwen

Plaatwerkmodellen zijn met 1 druk op de knop te ontvouwen, rekening houdend met buigcompensatie en met weergave van vouwlijnen en export in DXF naar bijvoorbeeld de lasersnijmachine.

Productie

Je kunt ervoor zorgen dat het plaatwerk naadloos aansluit bij je productie met behulp van eigen in te richten tabellen en instellingen.

Complexe vormen met groot gemak

Vormvrijheid

SOLIDWORKS Standard beschikt over vele mogelijkheden om snel en gemakkelijk complexe vormen op te zetten die je nodig hebt voor bijvoorbeeld consumentenproducten.

Features

Lofts, Sweeps, B-splines, afrondingen, C2 continuïteit, hydrid modeling, surface modeling. Een hoop technische features met vele opties. Belangrijker nog: je kunt hiermee alle vormen opzetten die je wilt.

Wijzigingen

De opgezette vormen kunnen snel worden aangepast, waarbij alle geometrie wordt geüpdated zoals je dat mag verwachten. Op deze manier kun je snel concepten naast elkaar beoordelen.

2D productietekeningen: compleet, snel en foutloos

Alle aanzichten van jouw product en associatief

SOLIDWORKS genereert op basis van jouw 3D modellen alle mogelijke 2D aanzichten, inclusief doorsneden, details en gebroken aanzichten. Verandert je 3D model? Dan veranderen alle 2D aanzichten door de associativiteit direct, foutloos en snel.

Alle annotaties

Elke voor productie benodigde annotatie kan worden toegevoegd: vorm- en plaats toleranties, lassymbolen, ruwheidssymbolen, et cetera. En dit alles volgens norm.

Stuklijsten

Van grote samenstellingen genereer je met een druk op de knop je stuklijsten, waarna automatisch posnummers geplaatst worden. Uiteraard kun je de stuklijst exporteren voor gebruik in bijvoorbeeld ERP.

2D productietekening solidworks

Waarom SOLIDWORKS via Design Solutions?

SOLIDWORKS training

Bekijk het trainingsaanbod voor alle SOLIDWORKS pakketten. Ons trainingsmateriaal is altijd up-to-date en in veel gevallen Nederlandstalig.

Naar trainingen >

Helpdesk

Onze gecertificeerde SOLIDWORKS experts helpen je vlug en adequaat, zodat je ontwerpproces snel terug op schema ligt.

Naar helpdesk >

SOLIDWORKS seminars

Tijdens onze goedbezochte technische seminars leer je alles over de mogelijkheden van de diverse SOLIDWORKS pakketten.

Naar agenda >

Consultancy

Laat een van onze ervaren experts checken of je alles uit SOLIDWORKS haalt en advies uitbrengen voor slimme verbeteringen.

Naar consultancy >

Implementatie

Onze ervaring op implementatiegebied staat garant voor een optimaal werkende SOLIDWORKS installatie op maat.

Meer informatie >

Upgrades

Gun jezelf de zekerheid van helpdesksupport en de allerlaatste updates en features met een SOLIDWORKS onderhoudscontract.

Naar onderhoudscontracten >