Selecteer een pagina

SOLIDWORKS Standard

Met SOLIDWORKS Standard beschik je over de krachtigste 3D CAD software van onderdelen tot samenstellingen en van plaatwerk tot productietekeningen. Allemaal in één omgeving.

Waar je op moet letten bij de keuze van 3D CAD software.

9 belangrijke aandachtspunten die je helpen de juiste keuze te maken.

Krachtig en compleet

Complexe vormen, grote samenstellingen, matrijzen, plaatwerk, framebouw. Alle mogelijkheden zijn aanwezig.

Gebruiksvriendelijk

SOLIDWORKS is gemakkelijk in gebruik. Zo blijft er meer tijd over voor ontwerpen.

Z

De standaard

SOLIDWORKS is de standaard op 3D CAD. Miljoenen gebruikers wereldwijd bevestigen dit.

SOLIDWORKS

Bekijk de standaard in 3D CAD

Bekijk de demo!

Ontwerpen in 3D

Zie hoe je in 3D alles kunt ontwerpen.

0

Snel wijzigen

Het aanpassen van ontwerpen gaat snel en foutloos door de koppeling tussen het 3D model en de 2D productietekening.

Eenvoudig te gebruiken

Focus op ontwerpen, niet op het bedienen van de software.

SOLIDWORKS STANDARD

De complete 3D CAD modeller

Modelleer je 3D onderdelen met alle details

Solid Modeller

SOLIDWORKS is een solid modeller. Dit betekent dat de 3D modellen beschikken over alle eigenschappen van een fysiek model, zoals volume en massa. Jouw volledig digitale ontwerp.

Features

SOLIDWORKS beschikt over een zeer complete set van features. Van afrondingen tot patronen en van lofts voor complexe vormen tot het aanbrengen van genormeerde gaten.

Solid Modeller SOLIDWORKS

Samenstellingen: bouw je complete product in 3D

Grote samenstellingen

SOLIDWORKS kan met gemak met grote samenstellingen omgaan. Gebruik slimme opties in SOLIDWORKS, zoals configuraties, large assembly mode en speedpak om hier ook nog eens efficiënt mee om te gaan.

Relaties tussen componenten

Het leggen van positie relaties tussen componenten, zogenaamde ‘mates’, gaat simpelweg door het slepen van componenten. Maar met behoud van intelligentie: verplaatst een gat, dan gaat de bout die hier in zit automatisch mee.

Product structuur

Bouw jouw samenstelling zoals je dat wilt: samenstelling, sub-samenstelling en onderdeel. Elke gewenste productstructuur kan gebouwd en aangepast worden.

Plaatwerk zoals in de praktijk

Vouwen

SOLIDWORKS Standard bevat een complete set van functies voor het vouwen van plaatwerk, rekening houdend met buigcompensaties.

Ontvouwen

Plaatwerkmodellen zijn met 1 druk op de knop te ontvouwen, rekening houdend met buigcompensatie en met weergave van vouwlijnen en export in DXF naar bijvoorbeeld de lasersnijmachine.

Productie

Je kunt ervoor zorgen dat het plaatwerk naadloos aansluit bij je productie met behulp van eigen in te richten tabellen en instellingen.

Complexe vormen met groot gemak

Vormvrijheid

SOLIDWORKS Standard beschikt over vele mogelijkheden om snel en gemakkelijk complexe vormen op te zetten die je nodig hebt voor bijvoorbeeld consumentenproducten.

Features

Lofts, Sweeps, B-splines, afrondingen, C2 continuïteit, hydrid modeling, surface modeling. Een hoop technische features met vele opties. Belangrijker nog: je kunt hiermee alle vormen opzetten die je wilt.

Wijzigingen

De opgezette vormen kunnen snel worden aangepast, waarbij alle geometrie wordt geüpdated zoals je dat mag verwachten. Op deze manier kun je snel concepten naast elkaar beoordelen.

2D productietekeningen: compleet, snel en foutloos

Alle aanzichten van je product en associatief

SOLIDWORKS genereert op basis van je 3D modellen alle mogelijke 2D aanzichten, inclusief doorsneden, details en gebroken aanzichten. Verandert jouw 3D model? Dan veranderen alle 2D aanzichten door de associativiteit direct, foutloos en snel.

Alle annotaties

Elke voor productie benodigde annotatie kan worden toegevoegd: vorm- en plaats toleranties, lassymbolen, ruwheidssymbolen, et cetera. En dit alles volgens norm.

Stuklijsten

Van grote samenstellingen genereer je met een druk op de knop je stuklijsten, waarna automatisch posnummers geplaatst worden. Uiteraard kun je de stuklijst exporteren voor gebruik in bijvoorbeeld ERP.

2D productietekening solidworks

Wat vinden onze klanten?

4,7 18 reviews

 • Avatar Yves Mangelschots ★★★★★ 10 maanden geleden
  Ik was opzoek naar een gepaste software om mijn ervaring op te krikken en kwam uit bij Design Solutions.
  Hier werd ik gecontacteerd door Saskia Sonck
  … Lees meer die mij met veel passie en gedrevenheid (en vooral met een glimlach!) heeft geholpen voor de gepaste software zoals SOLIDWORKS te vinden.
  Ook voor vragen of problemen kreeg ik altijd een snelle en vriendelijk antwoord terug. Zeker een aanrader voor mensen die zouden twijfelen! nogmaals bedankt aan Saskia en het Design Solution team!
 • Avatar Wietse Bonnaerens ★★★★★ een jaar geleden
  Als pas afgestudeerde student was ik steeds gewend om met Siemens NX te werken. Ik volgde 2,5 dagen een 1-op-1 opleiding om de interface en uitgebreide … Lees meer features van SolidWorks onder de knie te krijgen. Bovendien ook goed op weg geholpen met Visualize om kwalitatieve renders te maken. Steeds vriendelijk, persoonlijk en interactief!
 • Avatar Jan Goris ★★★★★ een jaar geleden
  Vriendelijk en zeer behulpzaam team. Heel responsief. Alleen positieve ervaringen tot nu toe, bedankt!
 • Avatar Ief Van Gansen ★★★★★ een jaar geleden
  Gebruiksvriendelijk.stevige investering maar elke cent waard. De klantendienst en naservice is ook top

Bekijk alle reviews Schrijf een review

Veelgestelde vragen

Wat is SOLIDWORKS Standard?

SOLIDWORKS Standard is een 3D CAD oplossing om producten en onderdelen driedimensionaal te ontwerpen. Deze instapversie van SOLIDWORKS is met name geschikt voor kleinere bedrijven om hun ontwerpen tot leven te wekken.

Hoe werkt SOLIDWORKS Standard?

SOLIDWORKS Standard is krachtige CAD software voor het driedimensionaal ontwerpen van onderdelen en samenstellingen op basis van solid modelling.

Wat kan ik met SOLIDWORKS Standard?

Met SOLIDWORKS Standard kun je ontwerpen in 3D en snel schakelen tussen 2D en 3D. Daarnaast is het makkelijk in gebruik.

Hoe duur is SOLIDWORKS Standard?

Wil je meer weten over de prijs van SOLIDWORKS Standard? Vraag dan een offerte aan! Ga naar de homepage en klik rechts bovenaan op 'Offerte aanvragen'.